Aluminium werkboot – vloeiend inzetbaar voor inspectiewerk – Bouwadvies Nijmegen

[ad_1]

Deze boot is een manusje-van-alles, gewaardeerd door zowel Rijkswaterstaat als ook gemeenten en waterschappen. Alle drie kiezen ze graag voor de aluminium werkboot als ze het water op moeten. Veel vaarten betreffen inspectiewerk. Zo worden betonconstructies vanaf het water gecheckt en damwanden gecontroleerd. Ook bruggen kunnen via de aluminium boot onderzocht en kribbakens geïnspecteerd. Deze boot is een alleskunner voor veel inspectiewerk. Maar kan daarnaast ook goed dienen bij festijnen die water gerelateerd zijn. Zo tover je de aluminium boot snel om als beveiligingsmiddel of mobiel EHBO-station. Ook documentairemakers of fotografen hebben baat bij zo’n beweegbaar plekje op het water.

De trailer brengt je boot bij elke waterkant

Een vaarbewijs is niet nodig om een aluminium werkboot het water op te sturen. Dat kan met een snelheid tot 18 km. De toerusting van de boot is tiptop, zeker waar het de verlichting betreft:

  • navigatieverlichting
  • knipperlicht
  • werkverlichting voor
  • werkverlichting achter

De boot heeft een A-frame dat je bij lage doorvaarthoogte neer kunt klappen. Bij de huur komt een boottrailer zodat je je boot makkelijk naar je startpunt kunt vervoeren. Je auto moet wel minstens 750 kilo trekvermogen hebben. Er is plek voor maximaal zes personen. Niet alles is werk in dit leven en de aluminium boot wordt dan ook graag een dagje afgenomen om een gezellig vaartochtje met vrienden te doen. Ook gezinnen gaan er wel een dagje mee op uit naar de Nederlandse plassen.

Huren versus kopen van een aluminium werkboot

Huur je vaker een aluminium boot en speel je ermee om wellicht zelf maar zo’n boot te gaan kopen? Huren is uiteindelijk toch goedkoper. Want je schaft misschien voor een bepaalde prijs zo’n boot aan, maar daarna ga je ook jaarlijkse kosten dokken:

  • ligkosten
  • onderhoudskosten
  • overwinterings- en droogdok kosten
  • keuringskosten
  • verzekeringskosten

Al die bedragen tellen lekker op en kunnen zomaar oplopen tot 10 % van de aankoopkosten van de boot. Huur je de aluminium werkboot, dan zitten al die verborgen kosten al bij de huurprijs in. Sowieso is huur van een aluminium boot beter dan eentje van hout of polyester; aluminium is namelijk niet brandbaar.

De aluminium werkboot is ultra wendbaar

De prestaties van een aluminium boot is prima. Deze boot kan zo’n beetje alle weersomstandigheden pareren. De ruimte aan boord is functioneel ingedeeld. Er zijn modellen die een opengaande romp hebben, heel handig om kleine werkvoertuigen aan boord mee te nemen. De aluminium boot kan snel en zeer wendbaar op het water zijn. Ze hebben weinig diepgang dus ook ondiep water kun je ermee betreden. Heel fijn als je werkzaamheden hebt in jachthavens of vaarten.

Pure kracht en volledige veiligheid

De ene aluminium boot is de andere niet. Dat geldt vooral als het om de vermogens gaat. Er zijn er met een buitenboordmotor van 9,9 pk. Maar ook met 30 pk. De standaarduitrusting heeft bijna altijd zaken die de veiligheid dienen. Denk aan een EHBO-doos maar ook aan een nood peddel of een brandblusser. Wie het water op gaat moet goed voorbereid zijn. Met een aluminium werkboot van Werkboot.nl ben je dat zeker!

 

[ad_2]

https://www.bouwadvies-nijmegen.nl/aluminium-werkboot-vloeiend-inzetbaar-voor-inspectiewerk/