26 thoughts on “Eenmanszaak in bijberoep opstarten | 100% online”

 1. Goede toevoeging van een voltijdse zelfstandige: "Sociale zekerheid wordt pas berekenen op 3 jaar geleden. Daarom zijn de bijdrage die je nu betaald 'voorlopige' bijdrage. Binnen 3 jaar worden deze herzien, heb je te weinig bijdrage betaald 3 jaar geleden moet je het verschil (mits interesten) bij storten, dit kan heel hard oplopen dus moest de minimum (van +-730euro) niet volstaan voor jou inkomsten zorg zeker dat je dit aanpast." Cheers 🙂

  Reply
 2. GOEIE VIDEO! :O) mag ik eens iets voor mij super belangrijks vragen? Als je een eenmanszaak opstart maar je verdient pas je paar eerste honderd euros een jaar nadat je gestart bent. Moet je dan toch dat eerste jaar belastingen en sociale zekerheid betalen??

  Reply
 3. Goede video! k sta nu zelf op het punt om de overstap te doen naar zelfstandige in bijberoep. Ik heb veel over gelezen en heel veel informatie over gezocht en wat ik tot nu toe uit kom is dat het fiscaal gewoon niet verstandig is om een eenmanszaak op te richten. Is het niet gewoon beter om een vennootschap op te richten (CommV, VOF of een BV)? Met als doel dat je gewoon veel minder belastingen uiteindelijk betaalt? Dat is toch wat ik er uit heb begrepen na al dat zoekwerk 🤪

  Reply
 4. 1000x merci hiervoor! Ik heb me ook al suf gezocht naar 'wat in welke volgorde' éindelijk antwoord gevonden 😃 Ik hoopte ergens nog dat die sociale lasten niet nodig waren (geef je toch al door via je hoofdberoep) maar ja, money makes the world go round zeker 😁

  Reply
 5. eindelijk ook eens vlaamse input omtrent op jezelf beginnen! aangezien je geen fan bent (geld ook voor mezelf) van hosting services zoals squarespace, hoe heb je dan je eigen site geregeld, van domein tot webhosting etc? Zelf ook in proces eenmanszaak op te starten, dus zeer aangenaam op dit kanaal te stoten.

  Reply
 6. Wat is het verschil tussen de kosten als student-zelfstandige en zelfstandige in bijberoep? Iemand die hier een duidelijk antwoord op heeft, aangezien ik binnenkort ga afstuderen. Bedankt voor de video!

  Reply
 7. Mijn boekhouder vertelde mij dat geen enkele verzekering echt verplicht is als zelfstandige. De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid is wel zowat de standaard, maar niet verplicht. Ik ben zelf ongeveer een half jaar zelfstandig in bijberoep en ben tot op heden niet verzekerd. Nu ik binnenkort over ga naar een hoofdberoep, wordt mij wel aangeraden om een 5-tal verzekeringen af te sluiten: burgerlijke aansprakelijkheid dus, maar ook gewaarborgd inkomen, pensioensverzekering, VABZ, groepsverzekering eventueel, …

  Reply
 8. Heel interessante video('s)! Ik mis dit soort content in België. Ben ook al langer aan het twijfelen om zelfstandige in bijberoep te worden. Deze video heeft me daar zeker bij geholpen. Doe zo verder!

  Reply

Leave a Comment