20 thoughts on “Elektriciteit zelf plaatsen 1/2”

 1. Toch altijd weer verbazend.!Het ene land doet het zo en het andere doet het weer totaal anders.Zo als de schrijver hier onder al aan gaf,zo doen wij het in Nederland.Ronde bakjes en dus een rond gat,stuk makkelijker.Freesmachine die een sleuf maakt met een ronde achterkant zo dat de pijp daar op makkelijk zit.Ronde dozen die in elkaar geschoven kunnen worden zonder iets er uit te breken.En waarom dunner draad voor het licht?Kan je nooit naderhand niet meer als stopcontact gebruiken.

  Reply
 2. Als ik een binnenshuis stopcontact verplaats, gebruikmakend van een xvb kabel, moet deze xvb kabel dan nog verzien worden van een beschemende (geribde) buis of mag een xvb gewoon de muur in?

  Reply
 3. Man man man, een stofzuiger is ook geen overbodige luxe. Flex draad tot als je er nog een kabel moet bij trekken. Vierkante dozen? Ronde inbouw dozen is toch veel makkelijker om te boren.

  Reply
 4. Nou dat Nederland België gezeur zal me wat. Ik vindt uw uitleg en werkwijze zeer transparant en leerzaam om naar te kijken. Nederlanders houden niet van mooie huizen maar willen alles snel en met een houdbaarheid van niks. Hartelijk bedankt voor uw filmpjes en trek u niks aan van die arrogante Nederlanders die de ken alles beter te weten, zeg maar de zogenaamde vaklui hahahaha Afz een Nederlander

  Reply
 5. Ik snap niet dat jullie in België met vierkanten inbouwdozen werken, wij werken met ronde inbouwdozen en dan kan je dus met een dozenboor heel makkelijk de doos in de muur boren. Met een haakse slijper een inbouwdoos uitsparing maken is waanzin.

  Reply

Leave a Comment