[ad_1]
Als de beslissing valt dat er een nieuwe inbouwkeuken moet komen, gaat het wel om geld. Sommige keukens zien er perfect uit maar zijn gewoon veel te duur. Investeren in een keuken is prima, maar daar meer dan 30.000 euro voor neertellen een tweede. Maar je hebt ook geen zin om voor een paar duizend euro een keuken aan te schaffen waar je je vervolgens jarenlang aan ergert. Omdat bij te goedkope keukens de laden niet goed lopen. Omdat je vanuit je kamer wel steeds tegen een erg saaie opstelling aankijkt. Omdat al na een jaar de frontjes beginnen te hangen. Gelukkig is het mogelijk om voor rond de 3.000 euro alsnog er met de hoofdprijs vandoor te gaan. Het is alleen vooraf even goed rekenen.
Drie soorten kosten
Goed rekenen want het gaat om de eindprijs en niet om de opstelling die je online of bij de keukenboer bestelt. De eindprijs bestaat uit je bestelling, maar ook uit de extra’s en uiteindelijk de montage en de aansluiting op elektra, gas, water en afvoeren. Stel dat je voor je project 3.000 euro over hebt en je vindt een fraaie inbouwkeuken voor 2.500 euro. Dat is mogelijk, mits je online even goed gaat zoeken. Dat betekent dat je dan 500 euro overhoudt voor extra apparatuur en de plaatsing van je keuken. Dat houdt niet echt over.
Goedkope keukens: kies voor noodzakelijke apparatuur
Vandaar de eerste tip: kies een keuken uit waarin zoveel mogelijk al de apparaten zitten die je echt nodig denkt te hebben. Sommige mensen kunnen best zonder een magnetron. Anderen hebben geen grote vrieskast nodig. En er zijn er die zweren bij een koffiemachine als vast element in de inbouwkeuken. Ga na wat voor jou van ultiem belang is en check de keukens op die apparaten.
Door slim te plaatsen, blijven het goedkope keukens
Je kunt dan gaan afwegen dat de apparatuur niet echt bestaat uit topmerken. Goed, maar gaan ze snel kapot, dan heb je gewoon garantie. En voor A-merken betaal je flink mee aan enkel de naam! Het tweede punt is de opstelling zelf, alle kastjes en het aanrecht, dus. Maak een nauwgezette tekening van je thuissituatie. Welke opstelling kun je er kwijt. Ga gewapend met die cijfers interessante keukens checken. Kloppen de maten, kun je een getoonde opstelling er zo kwijt? Of moet er iets aan de standaard opstelling gewijzigd? In het laatste geval: niet kopen. Want zodra je bij goedkope keukens een bestaande opstelling gaat wijzigen, beginnen de kosten flink op te lopen. Een extra kastje erbij betekent namelijk ook verlenging van het (dure) blad, een extra lichtpunt en eventueel bovenkasten, enzovoort. Is de opstelling te groot, dan moet je er dus een stuk afhalen. Dat is dubbel zo erg. Niet alleen ben je daarvoor geld kwijt, je gooit ook meteen al een stukje van je nieuw gekochte keuken weg.
Maak de loodgieter en de elektricien niet rijk
Om binnen je budget te blijven is tenslotte het leidingwerk van belang bij goedkope keukens. Probeer vooral de waterleidingen van je oude situatie te laten overeenkomen met de keuken die je voor ogen hebt. Dan gaat het om de aansluitpunten voor bijvoorbeeld de vaatwasser en de kraan. Het verleggen van die punten kost namelijk meer loodgieters tijd en dus geld.
[ad_2]
https://www.bouwadvies-nijmegen.nl/goedkope-keukens-waar-om-te-denken/