Handige tips en trucs over de electrische heftruck

[ad_1]

In een productieomgeving, magazijn of loods biedt een electrische heftruck uitkomst, want met de machine kun je veel en ook zwaardere pallets eenvoudig verplaatsen en liften. Denk aan het laden en lossen van vrachtwagens en bestelbussen, het bevoorraden van stellingen en het opnieuw indelen van het warehouse. Met een heftruck kun je zowel horizontaal als verticaal werken en je kunt er ook veel gewicht mee tillen. Zeker als je kiest voor varianten met een hoger draagvermogen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de ene heftruck de andere niet is en in onze blog geven we een aantal handige tips en trucs over het elektrische model. 

De verschillen tussen heftrucks met een brandstof- elektromotor

Oudere heftrucks rijden op brandstof. In de regel is dat op diesel of LPG en een aantal varianten bevatten nog een loodzuur-accu. Ze maken veel lawaai, ze zijn minder milieuvriendelijk en vergen veel onderhoud. Dat is wat deze modellen met elkaar gemeen hebben. De electrische heftruck is daarentegen stiller, milieuvriendelijker en ze vergen minder onderhoud. Ze zijn dus ook duurzamer en goedkoper! Elektrische heftrucks werken op krachtige lithium-ion batterijen en ze gaan een stuk langer mee dan de oudere modellen. De perfecte keuze dus als je milieubewust en verantwoord goederen wilt verwerken. En het levert ook nog eens een kostenbesparing op!

Welke electrische heftruk heb je nodig?

De ene electrische heftruck is de andere niet en je kunt kiezen uit verschillende modellen. De keuze die je maakt is afhankelijk van wat je nodig hebt of wat je met de heftruck wilt doen. Heb je een heftruck nodig die je intensief kunt gebruiken? Kies dan voor een model met een grotere accucapaciteit of eentje die je kunt snel laden. Zo kun je een werkdag makkelijk voltooien en hoef je jezelf geen zorgen te maken over lege accu’s. Het is ook verstandig om te kijken naar waar je de electrische heftruck gaat gebruiken. Kies je voor een model dat alleen inpandig te gebruiken is of kies je juist voor de variant die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Modellen die voor buiten geschikt zijn, zijn in de regel sterker en hebben andere type banden. 

Het draagvermogen speelt ook een belangrijke rol in de keuze die je maakt. Moet je veel en zwaardere pallets vervoeren? Kies dan voor een model die dat kan! Ze zijn wel wat duurder, maar je hebt er ook weer profijt van. Als laatste moet je nadenken over de hefhoogte. Werk je veel verticaal en heb je hoge stellingen? Kies dan voor de versie met een hogere hefhoogte. Je wilt na aanschaf natuurlijk niet ontdekken dat je soms een aantal centimeters tekort komt om de hoogste dragers in een stelling te kunnen bereiken.

 

Be Green Techniek | De specialist in elektrisch

 

Alle voordelen van de electrische heftruck op een rijtje

Een electrische heftruck biedt veel voordelen en wij hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet;

  • Milieuvriendelijk.
  • Vergt weinig onderhoud.
  • Kostenbesparende oplossing.
  • Maakt minder lawaai.
  • Heeft een kleine draaicirkel.
  • Hefvermogen van 1800 tot wel 7000 kilo .
  • Gebruiksvriendelijk.

[ad_2]

https://www.introspector.be/handige-tips-en-trucs-over-de-electrische-heftruck/