hoe werkt het?

[ad_1]

Heb jij last van ongedierte in je woning, dan ben je niet de enige. Veel huishoudens en bedrijven in Nederland hebben last van ongedierte. Zo hebben veel huishoudens last van muizen, mieren, vliegen en kakkerlakken. Ongedierte in huis kan zorgen voor meerdere problemen. Je hoort ze in de nacht rondlopen en ze knagen aan etensvoorraden, kabels en soms zelfs isolatiemateriaal. Daarnaast kunnen sommige soorten ongedierte ook nog eens ziektes overdragen aan personen en dieren. Tijdig ongedierte bestrijden is dan van groot belang, maar hoe werkt dit nu precies? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Professional inschakelen of zelf doen?

Een professional inschakelen als je last hebt van ongedierte is altijd een goed idee. Ongedierte bestrijden is namelijk niet eenvoudig en vereist veel kennis en expertise. Een professionele ongediertebestrijder weet precies hoe je een bepaalde plaag kunt verjagen. Toch zitten er nadelen aan verbonden en kan het in sommige gevallen enorm veel geld kosten. Je kunt namelijk ook in de meeste situaties zelf ongedierte bestrijden uitvoeren, maar je moet wel precies weten hoe het werkt.

 

Wanneer je besluit om de plaag zelf aan te pakken, is het van belang om te weten met welke soort ongedierte je te maken hebt. Voor ongedierte bestrijden is het cruciaal om te weten welke bestrijdingsmethode je moet gebruiken. Voor iedere soort ongedierte is er een andere bestrijdingsmethode die het beste werkt. Identificeer het ongedierte en vraag eventueel om advies van een professionele ongediertebestrijder, deze kan namelijk vertellen om welke soort ongedierte het gaat.

Ongedierte bestrijden: natuurlijke middelen

Veel mensen die last hebben van ongedierte, grijpen direct naar de insecticiden. Toch is het van belang om eerst natuurlijke middelen te gebruiken, voordat je de chemische middelen uit de kast haalt. Chemische middelen zijn namelijk schadelijk voor de gezondheid van volwassenen, kinderen en huisdieren. Het is raadzaam om alleen natuurlijke middelen te gebruiken of vallen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om vliegen te verjagen met lavendelolie of citroen en kunnen mieren verjaagd worden met azijn of kaneel. Heb jij op het moment last van een muizenplaag? Dan kan een muizenval ook uitkomst bieden, maar moet je de muizen wel ver van je woning uitzetten.

Maak jouw woning onaantrekkelijk voor ongedierte

Bij ongedierte bestrijden is het ook van belang om preventief te werk te gaan. Het is namelijk beter om het probleem te voorkomen dan het te genezen. Wanneer er veel gaten en kieren in jouw woning zijn, is de kans groot dat je sneller last hebt van ongedierte. Ongedierte kan namelijk door elke kier naar binnen komen en daarom is het van belang om alle gaten te sluiten. Naast het sluiten van gaten is het ook cruciaal om een opgeruimd huis te hebben en mogen er nergens voedselresten liggen. Door jouw huis onaantrekkelijk te maken voor ongedierte, is er een grotere kans dat je er geen last van krijgt. Dit is wellicht het belangrijkste onderdeel van ongedierte bestrijden en moet zo goed mogelijk uitgevoerd worden.

[ad_2]

https://www.introspector.be/ongedierte-bestrijden-hoe-werkt-het/