38 thoughts on “Leer daklekkage opsporen en een sterke noodreparatie maken #diy #lekkage”

 1. informatief, kijkened op je kanaal niet eens op zoek naar een dak reparatie. heerlijk ontspannen deze video's kijken. toevallig ook een lekje hier maar zonnepanelen op de aanbouw. right. nu niet aan denken. bedankt man

  Reply
 2. Dag Anouar, ik wil nu ook lekker zelf de aansluitingen van de pijpjes en afvoeren op mijn dak repareren. Welke brander raad je aan voor een beginner? Is een varkenshaarbrander met karweifles goed of is dat te krachtig en lomp om mee te starten? Of zou ik met een soldeerbrander aan de slag gaan. Welk vermogen is goed voor de detailwerkjes? Alvast bedankt!

  Reply
 3. Misschien handig voor de volgende x . Gebruik een aandruk rol voor het aandrukken , ook ideaal voor het aandrukken van dakleer . Minder kans op lekkage omdat je het materiaal goed kan aandrukken .

  Reply
 4. Hey Hoi, volg je filmpjes al een tijdje, ben al een stuk handiger geworden 🙂 klein vraagje voor je, moet dit er echt opgebrand worden? of is alleen plakken ook voldoende?

  Reply
 5. Hallo Anouar. Leuke en leerzame video’s maak je. Ik vraag me af waarom je er niet voor kiest de nood reparatie met dakbedekking te doen? is een strookje er overheen plakken niet sneller en makkelijker?

  Reply
 6. En dit is waarom je altijd een meter stuk gebruikt bij de uitloop. het is de plek met het meeste beweging (krimpen en rekken).
  Ook zie ik allemaal mos groei tussen het dakbedekking en de trim rand. ik zie daar eerder de lekkage door komen dan die vloei naad lager.
  Het kan misschien op het eind zijn open gesprongen maar er zit nog 10 cm bedekking tussen voordat het de kim in loopt. zag ook geen bubbels onder die overlap.
  plus toen je op de naad drukte zag je bubbeltjes maar niet toen je iets verder drukte op de kantstrook zelf.
  overigens is het grootste probleem die uitloop natuurlijk die zuigt alles naar binnen. dat lekkie in de kim.
  dit was overigens veel meer werk dan 4 a strookjes plakken van 20cm over die naden.

  goed je weer beter te zien, moet je nogsteeds een keer tegen komen in den haag. latah

  Reply
 7. Hey Anouar, als dat de rubbercoating is van Griffon daar is ook een acceleratorspray voor. Dan is je coating al na 10 minuten bestand tegen flinke regenbuien. Ik heb die zelf wel eens gebruikt toen een dakdoorvoer lekte, alles afgedicht met die coating accelerator spray erover en toen het een uurtje later begon te hozen als een gek was het netjes dicht.

  Reply
 8. Heel leerzaam dit, maar geeft aan hoe moeilijk dit vak is om het goed te doen. Velen noemen zich vakmensen maar weinigen zijn het echt helaas! Je bent een uitzondering en blijf dit soort filmpjes maken. Batu band, is dat hetzelfde als Bitumen plakband? Zag het van de week bij de Aldi staan denk ik.

  Reply
 9. Hoop dat de uitslag goed was van de week, Anouar ik wil met sandwich platen een leuk tuinhuis/hobbyruimte maken. Hoe maak ik die regendicht, op sommige plekken zit oppervlakte roest, nare is dat er plastic coating overheen zit. Nu dacht ik dat plastic te verwijderen en dan netjes te schilderen. Toch zitten er wat kieren,( overgenomen van iemand anders sandwichplaten) te groot denk ik om dat te gaan kitten. Vorige eigenaar had er purschuim ingespoten. Als jij of iemand anders tips heeft?

  Reply
 10. Naast dakdekkers en loodgieterswerk zou je ook een goede leraar zijn Anouar! Puik video! Het zou maar 30 graden zijn en het dak op moeten, verschrikkelijk en dan nog met die branders in de weer haha… Altijd zonnebrand crème meenemen idd 👍

  Reply

Leave a Comment