36 thoughts on “Leer in 30 minuten hoe je een HR CV-ketel vakkundig kunt aansluiten (Remeha Avanta installeren )”

 1. bro netjes! meerdere video's bekeken en subscribed πŸ˜‰ alleen jammer dat je koper op de cv gebruikt en niet stalen fittingen dat vind ik mooier ogen. en mij is ooit verteld dat als je koper op staal gebruikt hier spanningen ontstaan tussen de metalen en dit kan gaan lekken. maar dan nog er kunnen hier zoveel monteurs van leren! ga zo door!

  Reply
 2. Gebruik NOOIT siliconen-spray op kunststof producten. De kans bestaat dat er haarscheurtjes in de kunststof ontstaan, vooral technische kunststoffen hebben daar last van. Ik heb 30 jaar in de kunststof industrie gewerkt, als ontwerper (tekenkamer) van kunststof onderdelen. Dus veel gepraat met matrijzenmakers en vaak gaan kijken bij het spuiten van kunststof producten. Burgerhout, fabrikant van rookgas kanalen, adviseert water als smeermiddel te gebruiken, bij het in elkaar zetten van rookgas-kanalen.

  Reply
 3. Leuke video en goede uitleg.
  Ik heb geleerd eerst de snelkoppelingen aan te draaien en daarna de perskoppelingen te persen i.v.m. de speling en de spanning in de leiding.
  Bij het aandraaien van de snelkoppelingen eerst de leiding iets terug trekken en daarna vastdraaien.

  Reply
 4. Hoe kan je een vuilafscheider of microbellen ontluchter plaatsen als de leiding verticaal vanuit de vloer naar de ketel gaat en deze leiding/buis niet op en neer kan bewegen zodat de vuilafscheider ertussen kan.

  Je hebt immers aan beide zijde van de vuilafscheider of microbellen ontluchter insteek dieptes….
  Ik krijg de mijne er niet tussen.

  Reply
 5. super leuk, goeie humor β˜•οΈen erg leerzaam filmpje πŸ‘πŸ‘Œ. en ja tuurlijk, na meer dan 25 jaar ervaring glijd je niet meer uit op het dak πŸ˜‚. bedankt voor de duidelijke info en het delen van je kennis!!!

  Reply
 6. Dude, you are super entertaining. I don’t think I’ve ever seen an expansion tank drumming session. I’m using your videos to both learn about Dutch plumbing and the Dutch language! I want to know if there is an manual alternative to the pneumatic crimped you use and if they do an equal job just with a bit more effort. 800 eur is a bit much for me given I’ll only do at max two bathrooms.

  Reply
 7. Ik begin binnenkort met verbouwingen en wil zoveel mogelijk zelf proberen doen aangezien ik een beperkt budget heb. Deze video's zijn echt een hulp, bedankt!
  Groeten uit Antwerpen!

  Reply
 8. leuke video en het klopt, wel vind ik dat er veel koppelingen worden gebruikt, waar is het buigen van koper gebleven πŸ˜…πŸ˜…. iedere verbinding is een kans op lekkage. Is overigens geen kritiek op jouw wand iedereen doet het tegenwoordig zo πŸ˜…πŸ˜…

  Reply
 9. Een hele goede instructie. Ben zelf leraar en ik ben mij nu aan het omscholen tot installateur omdat ik dit werk leuker vind. Jouw video's zijn naast de instructie in de praktijk heel leerzaam! Bedankt!

  Reply

Leave a Comment