49 thoughts on “Leer in 8 minuten hoe je als een pro een keukenafvoer ontstopt”

 1. ik ben niet echt vakman persoon, maar als ik kijk jouw video's ik word verliefd op zulke dingen om soms zulke dingen thuis zelf uit te proberen. bedankt voor delen van jouw ervaring/video"s met ons.

  Reply
 2. leuk en mooi gebracht maar 1. hoe weet je hoe dik de leiding is of wordt? 2. hoe weet je of je ver genoeg bent? 3. wat als de leiding te dik wordt (in grote rioolbuis overgaat met kans op lussen? 4. hoe zuig je hem leeg (7:50) 5. zit er aan het begin van de veer een ketting die rondslingert en het vuil losslaat of maakt ie alleen een gaatje en 6. waar huur of koop ik zo'n apparaat en veer en 7. wat kost dat? Kortom, leuk om te zien hoe het gaat, een leuke reclame en goed gefilmd maar voor doe het zelver en dat pretendeer je toch? eigenlijk waardeloos.

  Reply
 3. Wat goed dat jij dit doet, dat scheelt de mensen een hoop geld als ze het zelf kunnen leren. Respect voor jou kerelπŸ˜‰πŸ‘πŸΌπŸ’ͺπŸΌπŸ™πŸΌ

  Reply
 4. Ben heel benieuwd naar het scenario waar de veer in de leiding muurvast komt te zitten. Openbikken, bidden tot God dat ie toch los komt, hard weghollen?

  Reply
 5. Over de lengte van de veer: schat goed in waar de afvoer groter word. In diameter 110 of 125 kan dw veer de in een knoop komen te zitten en dan krijg je hem nooit meer terug. Top uitleg! Ook spoelen met heet water werkt het beste.

  Reply
 6. Deze ikea bende zou ik alleen altijd advies geven om te vervangen voor een nette syfon van viega en een normaal overloop setje van de was bak als deze maar even scheef zit bij de afvoer plug blijft deze altijd lekken en mocht je het toch laten zitten even me netjes evenwijdig aan de wand Mken zodat het netjes recht er uit ziet verders ben je een topgozer en zou je een geweldige leermeester zijn voor alle beginners

  Reply
 7. Bij ons loopt de afvoer van de gootsteen niet helemaal onder afschot (misschien 1 of 2 graden omhoog) richting de centrale afvoerbuis onder het huis. Hierdoor blijft er een laagje water in staan. 1x in de 2 of 3 jaar verstopt hierdoor de boel (met voornamelijk vet, ik denk uit de vaatwasser, want we hebben geen frituurpan haha). Ik heb al 2x de boel laten ontstoppen door een bedrijf met een zo'n (extreem) hoge drukspuit.
  Werkt deze mechanische manier van ontstoppen (met zo'n veer) ook goed met zo'n vet verstopping? Anders ga ik ook zo'n Y/T-stuk plaatsen en ontstop ik de boel voortaan zelf.

  Je video's zijn trouwens echt goed, ik heb laatst een lekkage aan het m'n platte dak ook zelf verholpen!

  Reply
 8. Als tip voor de beste meneer ik zou voor de vervolg een hulp stuk op je veer zetten want met een kouden veer er in gaan kan het zo zijn dat je door de bocht gaat of de buis kapot gaat en voor de handschoenen kijk naar asfalt handschoenen dan hoef je geen dreft te gebruiken tip van een medewerker rioolbeheer

  Reply

Leave a Comment