RVS wandplank – standaard al goed, qua maatwerk nog beter – Bouwadvies Nijmegen

[ad_1]

RVS (roestvrij staal) is zo ongeveer het beste materiaal voor elke professionele keuken. Geen wonder dat het geliefd is in de horeca. Je kunt bijna alle keukenmeubilair van RVS maken, van een enorme tweedeurs koelkast tot een handige RVS wandplank. Ook achterwanden en spoelbakken zijn bij voorkeur van RVS gemaakt. Niet alleen is het een duurzaam materiaal, maar het kan ook goed tegen vuil en vocht; twee zaken die elke kundige kok steeds weer produceert als hij of zij aan het kokkerellen slaat. Zo’n kok begrijpt natuurlijk wel hoe hij met het materiaal om moet gaan. Een hete pan dient niet snel even op een RVS-blad gezet zonder met een onderzetter te werken. Want RVS geleidt warmte behoorlijk en zonder onderzetter wordt het rond de pan erg heet op het RVS.

Kleine krasjes op je RVS wandplank?

Natuurlijk heeft het wondermateriaal van RVS ook enkele kleine nadelen. Zo is het moeilijk om krasjes op RVS te voorkomen. Gelukkig is een werkkeuken in de horeca geen showroom waar fine dining plaatsvindt en krasjes kunnen storen; het diner is een deur verder in een gemiddeld restaurant. Lichte krasjes kun je overigens vrij snel weer bijna onzichtbaar maken. Daar zijn speciale sprays voor in de handel.

Een RVS wandplank voor je snel te grijpen spullen

Een goede oven is onmisbaar in elke professionele keuken. Sterke branders idem dito. Ook een koeler kun je niet missen. Het zijn zaken waar je op aan moet kunnen, als je de menu’s onder handen neemt. En daar komen dan ineens heel veel kleinere spullen bij om de hoek kijken. Want keukenpersoneel doet niet veel met de blote hand. Je hebt een arsenaal aan snijplanken en messen, aan bestek en pannen nodig om aan het werk te kunnen. Al die wat kleinere spullen moet je efficiënt klaar hebben liggen en staan. In een grote la is het vaak zoeken naar het juiste keukengereedschap. Anders is dat als je een RVS wandplank aan de muur vastzet. Of liever meerdere wandplanken. Zo heb je geschikte bergruimte voor je servies of opscheplepels en al die andere kleine keukenzaken. Bergruimte die niets verhult want het gaat om planken die open en bloot aan de wand gekoppeld zijn. Je ziet dus meteen en altijd wat je nodig hebt en kunt het gemakkelijk pakken zonder eerst deurtjes of laden open te moeten trekken.

Bergruimte die het werk niet hindert

Het fijne van een RVS wandplank is ook dat je je er niet aan gaat stoten. Dat kan niet van een hoekige vriezer of een bonkige vaatwasser gezegd worden. Ook zit een wandplank je werk eigenlijk nooit in de weg. Kookspullen die je heel vaak nodig hebt, kunnen ook beter op zo’n plank geëtaleerd dan ergens diep in een kast verscholen. Efficiëntie is tijd, ook in de keuken, en met zoeken verlies je veel tijd.

De juiste maten bepaal je zelf

Het enige punt met een RVS wandplank is dat hij net te groot of te klein uit kan vallen op dat muurdeel dat jij ervoor in gedachten hebt. Of dat hij te smal uitvalt voor je favoriete pannenset. Je hoeft dan alsnog niet te gaan voor standaard planken. Want je kunt je planken als maatwerk bestellen. Speciaal voor jouw situatie worden dan wandplanken vervaardigd naar de breedte en lengte die jij in je professionele keuken nodig hebt.  Wat ook handig kan zijn is een RVS werkblad.

[ad_2]

https://www.bouwadvies-nijmegen.nl/rvs-wandplank-standaard-al-goed-qua-maatwerk-nog-beter/