31 thoughts on “Stap voor stap Storing verhelpen en onderhoud uitvoeren van een Remeha Avanta code E7”

 1. Maar hoe haal je de kap eraf? Verder een goede duidelijke video πŸ™‚
  >> Ik moet de driewegklep en de actuator vervangen. Heb je daar ook een filmpje van?

  Reply
 2. Perfecte uitleg.vraagje,bij E10 storing is het meestal dat er veel lucht in het systeem zit en dat het aan de hoofdonluchter ligt. Dus vervangen maar dan blijft het steeds in storing E10 vallen. Blijkt dat de pomp niet meer werkt. Mijn vraag is hoe kan dit als de ketel ervoor gewoon deed? Heeft dat te maken met piek stroom dat daardoor de pomp stuk kan gaan?

  Reply
 3. English Videos would be of great help. Since there are many expats in Netherlands. I am using Remeha Avanta boiler and not good english videos are there currently.

  Reply
 4. Deze video geeft aan dat de monteur die bij mij het onderhoud doet (deed vanaf nu!) er dus Γ©cht een potje van maakte.
  Alleen even een borsteltje door de branderkamer, alles even afdoen met doekje, nieuwe pakking en installatie afvullen.
  Iedere keer als ik mee keek dacht ik, ja dit kan ik ook makkelijk zelf, maar moet het uitbesteden ivm verzekering.
  En dat noemt zich dan een erkend installateur met de juiste ISO certificaten en CO certificaten.
  Tjonge…
  Pijnlijk.

  Reply
 5. Een automatische ontluchter gaat niet zomaar lekken/ spuiten. Meestal is dat een teken dat het expansievat defect is. Dit is weer te herleiden naar de E7 storing. Tevens liever geen andere automatische ontluchter plaatsen zoals in het filmpje. Deze is groter waardoor de kap niet goed meer dicht kan. Om het helemaal af te maken tijdens het onderhoud het deellast van de ketel controleren en zonodig instellen op afgifte van de installatie.

  Reply
 6. Ik heb een Remeha calenta en alleen warm water bij het open draaien van 2 kranen. Volgens velen fora een turbine die vast zit. Ik weet alleen niet waar deze zit en niemand reageert met een foto of uitleg. Kun je mij dit vertellen? πŸ™

  Reply
 7. Selam broeder, ik heb even een vraagje.
  Ik heb een Honeywell T6 lyric smart thermostaat gekocht en die wil ik graag aansluiten. De CV ketel die ik heb is de Remeha Avant C28.
  Zou je misschien een video hierover maken dit zou denk ik velen helpen.
  Trouwens echt leuke en leerzaame video’s die je maakt ik zou zeggen GA ZO DOOR!

  Reply
 8. Bij mijn ontluchtingspot. het eerste leiding met de warmtewisselaar daar lekt een heel beetje. Het beugel is helemaal verroest. Is dat zelf makkelijk te vervangen of is toch beter een installateur te roepen. ik heb nu geen foutmelding van de ketel het doet nog goed, maar het waterdruk gaat vaak en snel omlaag. ik hoor ook constand druppels water bij de condensafvoer.

  Reply

Leave a Comment