27 thoughts on “Welke belastingen betaal ik als zzp’er? Korte duidelijke uitleg.”

 1. Goeie video! Ik heb me hier ontzettend lang door laten tegenhouden. Ik wou dat ik deze video voor de start van mijn bedrijf had gevonden, maar het is een fijne bevestiging dat ik het nu goed snap!

  Reply
 2. Ik begrijp niet goed waarom mensen die advies denken te (kunnen) geven, b.v. aan ondernemers, niet het besef hebben dat zij er op moeten letten dat de kwaliteit van hun video, met name geluidskwaliteit, voldoende is.
  Als de doelgroep zijn/haar oor tegen de pc/tablet moet aandouwen om wat van het geluid te kunnen opvangen, dan kun je je afvragen of de maker van de video wel begrijpt wat zo iemand aan het doen is. En, heeft het dan nog wel zin? "Dansen" voor de camera, met name constant naar voren en achteren, doet de focus verspringen. Dat verspringende beeld heeft een irritant effect.

  Reply
 3. Hoi ik heb een vraag hierover.

  Als zzp er moet je belasting betalen moet dit per jaar, per kwartaal of? Ook vraag ik me af hoeveel belasting gaat eraf stel ik verdien €30.000 per jaar met opdrachten via zzp. Hoeveel euro blijft er voor mij zelf over eind van de streep. Dus is het slim om als zzp te beginnen ? Of juist niet door belasting? Tnx

  Reply
 4. Waar haal je de 10% vandaan? Als ik de inkomstenbelasting percentages Google voor zzpers kom ik elke keer uit op 37% als je onder de €68000 verdient, en daarboven 49%. Die 10% klinkt dus super maar welke berekening hou jij aan dat dit zo laag ligt?

  Reply
 5. Hier klopt helemaal niks van als jij 3000 euro stuurt met 21%btw
  Dan heb je 3600 dan moet jij 600 euro betalen dat is die 21% dan hou je 3000 over en van die 3000€ moet jij geen 10% aan de kant houden maar ook nog eens 30% (corrigeer me als ik het fout heb )

  Reply
 6. de inkomstenbelasting bestaat uit 2 onderdelen. de belasting op je winst en bijdrage aan de ziekteverzekeringswet. De laatste wordt helaas niet benoemd terwijl dit ook een onderdeel is wat je betaald

  Reply
 7. Erg duidelijke video, heel erg bedankt daarvoor!

  Kan je misschien ook een zo duidelijke video Uploaden over hoe je BTW en inkomstenbelasting aangifte doet? Ik ben een nieuwe zzp'er heb begonnen met koerierbedrijf per 01-03-2021 en nu op 01-04-2021 moet ik BTW aangifte doen. Ik heb tot nu toe alleen omzet van 1x gewerkte week op mijn rekening heb gekregen en de rest van omzet moet nog komen. Maar ik heb wel de hele maand maart veel uitgaven gemaakt. Uitgaven is gelijk aan wat ik op mijn rekening heb gekregen. Hoe moet ik nu aangifte gaan doen? toch in BTW aangifte omzet van het hele maand aangeven en hoe trek ik mijn uitgaven er van af?

  Graag zie ik een duidelijke uitleg of een video hierover.

  Reply

Leave a Comment