28 thoughts on “Zelf een Daklekkage opsporen en verhelpen”

 1. naar mijn idee zit de epdm folie er te strak op met allemaal ribbels. dat is niet echt hoe het hoort. en dan met lage temperaturen gaat het werken.
  maar netjes gefixed.

  Reply
 2. Hoi beste Loodgieter. Het geweldig spul dat u gebruikt om het dammetje te construeren, doet me denken aan SAP (Superabsorber). Dat spul zit bv ook in luiers. Als het dit effectief is, dan, zoals u zeer terecht opmerkt, oppassen hiermee. Niet enkel voor de ogen, maar ook voor de slijmvliezen en longen. Het stof kan behoorlijke vervelende gevolgen hebben. In de zware chemische industrie, waar het vervaardigd wordt, wordt dan ook veelvuldig gebruik gemaakt van o.a. een stofbril en FPP3 mondkap. Better safe dan sorry. Dit gezegd zijnde, leuke en interessante video.

  Reply
 3. Ms detail van iko, dat lost in de waterlijn snel op, is echt een tijdelijke oplossing. Let wel op deze video's zijn leuk. Maar mensen aanzetten dit zelf te doen en achterwege laten wat eventueel het gevaar is van vallen. Ik zou even aandacht besteden aan het werken aan de dakrand. Dit is voor ons dagelijkse kost met alle vca cursussen etc.

  Reply
 4. Ik geniet van je video`s ik heb nu 2 bedrijven gehad in 2 maanden heel nieuw dak 2 keer
  en nog steeds lekkage ,ga het nu zelf doen zoals jij het doet.
  Super uitgelegd ben zelf metselaar/voeger dus dit gaat me ook lukken met jou uitleg.
  Hoe heet dat spul die een dammetje maakt.
  Top die video`s van je

  Reply
 5. Heb zelf ook geen goede ervaring met kunststof dakbedekkingen. Veelste gevoelig voor werkingen aangezien het zijn elastisciteit na verloop van tijd verliest. Daarnaast word het altijd enkellaags aangebracht.
  Voordeel is wel een mindere warmte afdracht naar omgeving toe door de lichte kleur.

  Reply
 6. Anouar bro..neem contact op met je broeder Hamid..hij verkeert in nood en heeft je hulp nodig..kijk SBS6..hij woont ook in den haag..hij heeft een nieuwe vloer nodig….kom op doe eens iets voor je medemens ipv de knaken…

  Reply
 7. Je bent een echte vakman, jammer dat ik niet in de buurt woon. Ik heb een plat dak met bitumen bekleding die is al 15 jaar oud en bij zware regenval lekt het. En mijn dakterras is aan vervanging toe. Bedankt weer voor de video!

  Reply
 8. Topper! Kun je ook een video maken over EPDM dakbedekking? De lijm lijkt uitgewerkt op mijn dak en moet het opnieuw gaan lijmen zodra het redelijk weer is. Nu wordt het een ballon zodra het hard waait.

  Reply

Leave a Comment