[ad_1]
Betaalbaar is een breed begrip. Het gaat er in die zin om welke financiële schouders jij hebt om de investering te kunnen dragen. Maar er is ook iets anders aan de hand. Een chique Bulthaup keuken van 30.000 euro, nu afgeprijsd naar 15.000, dus met 50% korting, is die betaalbaar? Nee, die is nog steeds duur want 15.000 euro blijft een flinke hap geld voor een inbouwkeuken. Een betaalbare keuken valt sowieso binnen je zelf vastgestelde budget.
Vijf keer betalen
Je weet wat je kwijt wilt voor een nieuwe keuken maar houd wel in de gaten dat je dan voor vijf zaken eigenlijk moet betalen:
- Demontage en afvoer van de oude inbouwkeuken;
- De nieuw gekochte inbouwkeuken ;
- De apparatuur die je wilt en die nog niet in die inbouwkeuken zit;
- De montage van de keuken thuis;
- Alle aansluitingen: elektra, gas, afvoeren.
Het gevaar van meerprijzen
Zowel online als in een showroom krijg je kant en klare keukens gepresenteerd. Netjes met het prijskaartje erbij. Alleen is dat prijskaartje voor veel keukenboeren een uitgangspunt en geen definitief getal. Want ze weten dat jij vaak net even een andere invulling van je inbouwkeuken wilt, dan zij er hebben staan. Zo koop je wellicht een betaalbare keuken met een stoomoven terwijl je die eigenlijk niet gaat gebruiken. Maar schaf je er wel een vrieskast bij aan omdat je die nodig vindt en die nog niet in de opstelling staat. Zo heeft een keukenboer je eigenlijk een stoomoven in de maag gesplitst. Je bent meer kwijt dan je wilde. Hetzelfde geldt voor het aanrechtblad. Jij vindt hout niks en de adviseur komt met prachtige staaltjes graniet aanzetten. De prijs van het houten blad gaat af van de gegeven prijs. Maar die van een echt duur granieten blad komt er vervolgens weer bij op. Daar gaat weer een meerprijs! Doe je dit een paar keer, dan valt het eindbedrag ineens een stuk hoger uit dan de prijs waar je op af kwam.
Een betaalbare keuken binnen je budget
Keukens die vaak niet meer als betaalbare keuken door het leven gaan, hebben een aantal kenmerken. Die bepalen dat de prijs snel je budget gaat overstijgen. Hoed je dan ook voor de volgende zaken als je inbouwkeukens bekijkt:
- Dure frontjes (je betaalt tot 300% teveel);
- Bekende keukenmerken (je betaalt tot 500% teveel);
- A-merk apparatuur (je betaalt tot 400% teveel);
- Kostbare werkbladen zoals graniet, speciaal composiet (je betaalt tot 500% teveel);
- Bovenkasten met glasfronten en/of liftsysteem (je betaalt tot 250% teveel);
- U-vormige keuken (met twee dure carrouselkasten, je betaalt tot 300% teveel);
- Keukens met kookeiland (je betaalt tot 400% teveel).
Waar koop je een betaalbare keuken?
Een gouden regel: hoe groter de showroom, hoe meer kans op korting of op een goede aanbieding van een showmodel. Alleen gaat het dan wel om korting voor keukens die in een redelijk tot zelfs hoog prijssegment zitten. Dan ben je, zoals in het begin van dit blog al werd gezegd, alsnog duur uit. Daarom is het ook zo belangrijk dat je jouw zelf bepaalde budget blijft honoreren. Uiteindelijk kom je dan vanzelf wel bij een betaalbare keuken uit. En heel vaak is de snelste weg dan toch online op Keukendepot.nl te vinden. Natuurlijk heb je ook hier retourrechten en zekerheid van garantie.
[ad_2]
https://www.afvoerexpert.nl/betaalbare-keuken-bewaak-je-zelf-vastgestelde-budget/