21 thoughts on “De keuring van een elektrische installatie van een nieuwbouw”

 1. Bij een keuring dient men ALLE apparaten uit te trekken, alles met een stekker uit trekken, op moment dat men aardweerstand meet en dit niet gedaan is worden de appareten ook gemeten en deze geven meestal een afschuwelijke waarde. Vooral airco's, oven's, warmtepompen koelkasten vriezers en O.A ook de beruchte verlengsnoer. Dit speelt en telt allemaal mee.
  Overigens wil ik ook graag meegeven aan mensen die het niet weten, de testknop op de automaat is niet voldoende om te kijken of de aardlekschakelaars optijd uitslaan. Men dient deze op Mili ampere en miliseconde te testen met een gekeurde meter om te kijken of het binnen de juiste marges valt. Een testknop is bedoeld om eens in de maand of paar maanden in te duwen om te voorkomen dat de schakelaars blijven plakken.

  Reply
 2. Kan het niet laten,maar een Bahco gebruiken om die bout vast te maken(op 4:24)en ook nog in deze video? Kan eigenlijk niet.Foei!! Tevens schakel je de stroom niet aan maar zet je spanning op de installatie,slordige video!

  Reply
 3. Proficiat… de spreidingsweerstand wordt niet gemeten met sondes op 5 meter maar op 20 meter want anders krijg je verbloemde waardes. Dat voor een keuringsorganisme. Neutrale zones respecteren aub.

  Reply

Leave a Comment