Heb jij voldoende spiegels in jouw huis? – Bouwadvies Nijmegen

[ad_1]

In elk huis vind je wel één of meerdere spiegels in diverse ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan het toilet, de badkamer, maar ook de woon- en slaapkamer. Je kan ze gebruiken om jezelf erin terug te zien en om te kijken of je haar goed zit. Een andere functie is om de ruimte optisch groter te laten lijken. Een spiegel is eigenlijk niets meer dan een voorwerp dat licht zonder verstrooiing weerkaatst. Er zijn veel verschillende modellen zoals een holle, een bolle en ook lachspiegels. Bij elke spiegel zit er een verschil in de ondergrond waardoor de weerkaatsing anders wordt. 

Waar zijn spiegels ontstaan? 

Waar het voorwerp precies is ontstaan is niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat in de Bijbel al over spiegels werden geschreven. Ook bij opgravingen uit de Romeinse tijd zijn er fysieke modellen gevonden. Vroeger werden ze gemaakt van een dun laagje metaal, beschermd met glas. Later werden er de zogenoemde kwikspiegels uitgevonden maar die zijn in de 19e eeuw al verboden vanwege de stof ‘kwik’ die als gevaarlijk wordt beschouwd. Het kwik werd vervangen door zilver en met de moderne technieken wordt nu vaak aluminium gebruikt. 

Welke voordelen hebben spiegels in jouw huis? 

Een spiegel in je huis en in verschillende kamers hebben veel voordelen. In elke kamer kan je er een gebruiken namelijk. Hieronder de leukste weetjes over de voordelen van spiegels. 

  • Laat je kamer optisch groter lijken. Doordat de kamer gereflecteerd wordt lijkt het alsof de kamer groter is dan dat hij daadwerkelijk is. Je kan namelijk vanuit verschillende hoeken kijken en telkens lijkt het alsof je nog een ruimte in kijkt.
  • Een spiegel optimaliseert de lichtinval in je kamer. Het geeft het gevoel alsof er een extra raam in je kamer aanwezig is. Feitelijk is dat niet het geval, maar optisch krijg je wel dat gevoel. 
  • Je kan een spiegel ook gebruiken als decoratie. Het verrijkt je interieur, je kan jezelf erin controleren of je klaar bent om de deur uit te gaan en het geeft je muur een mooi accessoire. 

Hoe kies je de juiste uit? 

Als je gaat zoeken dan zie je heel veel verschillende soorten spiegels. In elke ruimte kan je voor een ander passend model kiezen. Let er wel op dat hij niet te klein is, maar ook niet te groot. Er hoort een balans te zijn tussen de ruimte en de spiegel die je gebruikt. Wel is het belangrijk dat je goed kijkt naar de styling en je interieur. Heb je een modern interieur? Dan past daar ook een moderne spiegel bij. Zo creëer je eenheid in de ruimte door dezelfde stijlen en lijnen te volgen. Speel daarnaast ook met de muur waarop je hem hangt en de hoogte. Afhankelijk van het model moet er minimaal één deel op ooghoogte zijn zodat je er eenvoudig in kan kijken. Dan is het belangrijk dat er nog ruimte aan alle zijkanten is. Kies je voor een langwerpige variant? Dan kan je hem bijvoorbeeld horizontaal op een lange muur plaatsen of juist verticaal zodat je erin kan kijken en je hele pasvorm ziet.  

 

[ad_2]

https://www.bouwadvies-nijmegen.nl/heb-jij-voldoende-spiegels-in-jouw-huis/