Hoe stroom te besparen door de stekker uit het stopcontact te trekken

[ad_1]

In de snelle wereld van vandaag is het gemakkelijk om de kleine dingen te vergeten die u geld kunnen besparen. Een van die dingen is de stekker uit het stopcontact halen als je ze niet gebruikt. Hoewel het misschien een kleinigheid lijkt, kan het uittrekken van de stekker van apparaten en elektronica wanneer u ze niet gebruikt u maandelijks een aanzienlijk bedrag besparen op uw energierekening. Hier leest u waarom de stekker uit het stopcontact halen zo belangrijk is en hoe u dit effectief kunt doen.

Het belang van ontkoppelen

Het ontkoppelen van elektronica en apparaten die u niet gebruikt, is een van de eenvoudigste manieren om stroom te besparen en uw maandelijkse energierekening te verlagen. Veel apparaten blijven stroom afnemen, zelfs als ze zijn uitgeschakeld, wat bekend staat als sluipverbruik of fantoomenergieverlies. Stand-by stroom kan wel 10% van het totale energieverbruik van uw huis uitmaken, dus door apparaten die u niet gebruikt uit het stopcontact te halen, kunt u uw energieverbruik aanzienlijk verlagen.

Naast geld besparen, kan het loskoppelen van de stekker ook helpen uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Het gemiddelde Amerikaanse huishouden stoot elk jaar ongeveer 1,5 ton kooldioxide uit, alleen al door sluipverbruik. Het verminderen van uw sluipverbruik is een eenvoudige manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en uw steentje bij te dragen aan de bescherming van het milieu.

Effectief de stekker uittrekken

Nu je weet waarom ontkoppelen zo belangrijk is, laten we eens kijken hoe je het effectief doet. Maak eerst een inventarisatie van alle apparaten in uw huis die elektriciteit gebruiken, zelfs als ze zijn uitgeschakeld, zoals televisies, dvd-spelers, computers en koffiezetapparaten. Zodra u weet welke apparaten stand-by stroom gebruiken, maakt u er een gewoonte van de stekker uit het stopcontact te halen als ze niet worden gebruikt. Als het in- en uitpluggen van apparaten te veel gedoe is, overweeg dan te investeren in een slimme stekkerdoos. Slimme stekkerdozen hebben ingebouwde sensoren die detecteren wanneer apparaten worden uitgeschakeld of in stand-by gaan, en ze schakelen automatisch de stroom naar die apparaten uit zodat ze niet onnodig elektriciteit verspillen

Conclusie

Het loskoppelen van elektronica en apparaten wanneer u ze niet gebruikt, is een eenvoudige manier om energie te besparen en geld te besparen op uw maandelijkse energierekening. Door slechts een paar minuten per dag te nemen om apparaten die niet in gebruik zijn los te koppelen, kunt u een groot verschil maken voor zowel uw portemonnee als het milieu.

[ad_2]

https://www.onsgroenezusje.nl/hoe-stroom-te-besparen-door-de-stekker-uit-het-stopcontact-te-trekken/